Aangezien de honden bij ons loslopen in groep is het van belang dat uw hond sociaal is naar andere honden. Onder sociale honden verstaan wij honden die in het algemeen goed met soortgenoten overweg kunnen, zonder dat dit problemen geeft in het gedrag (rijgedrag, fel of agressief gedrag). Zo houden we de roedel zo stabiel mogelijk en proberen we conflicten te vermijden.
Daarnaast is het belangrijk dat de hond zich sociaal gedraagt richting de verzorgers.

Puppy's

Puppy’s zijn bij ons welkom vanaf het moment dat ze ingeënt zijn tegen kennelhoest. Afhankelijk van de dierenarts is dit meestal tussen de 9-12 weken. In samenspraak met de eigenaar zorgen wij voor extra rust- en eetmomenten.
Wij hebben een apart binnen- en buitenverblijf waar de jonge pups kunnen spelen met leeftijdsgenoten en heerlijk kunnen slapen in een verwarmde omgeving. Als de puppy wat ouder is en groot genoeg, wordt hij gaandeweg onder toezicht geïntroduceerd in de grote roedel. Een stabiele roedel is een ideale sociale leerschool voor een jonge hond.

Loopse teven

Teven die loops zijn, kunnen tijdens deze periode niet naar de opvang komen.
Dit zorgt namelijk voor veel onrust binnen de roedel. Wij raden aan om uw hond eerst een wasbeurt te geven voor u haar terug naar de opvang brengt na een loopsheid, zodat de geur zeker verdwenen is.
Abonnementen worden niet gepauzeerd wanneer uw hond loops is, met uitzondering van de eerste loopsheid.

Ongecastreerde reuen

Hoewel wij er ons van bewust zijn dat een ongecastreerde reu prima kan functioneren in een thuissituatie, zorgt het bij ons in de roedel regelmatig voor veel spanning en onrust. Het gedrag dat een ongecastreerde reu in de roedel vertoont is vaak anders dan thuis. Wanneer wij merken dat uw ongecastreerde reu onrust veroorzaakt zullen wij (chemische) castratie aanbevelen. Dit zal een positieve invloed hebben op de roedel en daarnaast zal uw reu zelf ook minder onrust ervaren.

Hoog Risico Honden

Sommige rassen zijn naar onze mening en ervaring vaak minder geschikt voor roedelopvang. Hoewel ze vaak bijzonder lief zijn, zijn ze niet makkelijk te combineren met andere honden. Rassen die wij om deze redenen niet meer aannemen zijn o.a. Stafford, Pitbull Terrier, Bull terrier en Amerikaanse Akita.