Verkoop halsbanden en riemen

lorem ipsum dolor sit amet

Anti-teken banden

Anti-tekenbanden met EM-kralen is een natuurlijk product dat uw hond beschermt tegen teken zonder het gebruik van chemische middelen.

Werking
De EM-kralen zijn keramiekpijpjes gemaakt uit klei waar EM (effectieve micro-organisme) zijn ingebakken. De werking baseert zich op het verhogen van de weerstand en het afgeven van een bepaalde trilling. De hond wordt hierdoor minder aantrekkelijk en teken zullen zich niet of minder snel vastbijten dan normaal. Voor zowel mens als dier zijn deze trillingen niet waar te nemen en niet schadelijk.

Gebruik en onderhoud
Het is aangeraden om de eerste 3 weken de hond 24u per dag de band te laten dragen om de werking te optimaliseren. Daarna kan u overwegen om de band ‘s nachts af te doen.
Voor een goede werking van de band is het belangrijk dat u deze elke 2 weken reinigt. Dat doet u door de band af te spoelen met koud stromend water, zonder zeep. Nadien laat u de band drogen in de zon, de UV-stralen zorgen ervoor dat de kralen hun werk blijven doen.

Een goed onderhouden band kan enkele jaren meegaan. De kralen blijven hun werking behouden. Aangezien de kralen van keramiek zijn kan het wel gebeuren dat een kraal afbreekt. Ook het touw waarmee de banden gemaakt zijn kan verschillende jaren meegaan, bij normaal gebruik. De kleur kan doorheen de jaren wel wat verbleken. 

Zwemmen in zoet of zout water is geen probleem. Bij het zwemmen in zwembaden met chloor en wanneer u de hond wast met zeep, doe dan de band af want hierdoor kan de werking verstoord worden.

Bestellen

  • Je kan zelf je band samenstellen qua kleuren en afwerking
  • De banden worden afgewerkt met een koordstopper, zodat wanneer de hond ergens achter blijft haken dat de band sneller groter wordt. 
  • De banden bevatten geen ring waar u een riem kan aan bevestigen aangezien de sluiting hiervoor niet sterk genoeg is en er wordt aangeraden dat deze banden iets strakker zitten dan normale halsbanden. Indien u toch een band wilt met een kliksluiting en een ring, kunnen we samen bekijken wat er mogelijk is.
  • Bij het meten van de nekomtrek is het belangrijk dat je strak meet aangezien de kralen de vacht moeten raken voor een goede werking.
  • De prijs is afhankelijk van de nekomtrek van uw hond. In onderstaande tabel kan u de exacte prijs vinden.
  • Bestellen kan via mail of via https://forms.gle/GPL29ZR39GWq1cAx8 

De halsbanden geven geen 100% garantie tegen teken, net zo min dat chemische middelen deze garantie geven. Aangezien wij veel belang hechten aan natuurlijk, vinden wij deze tekenbanden mooi aansluiten bij ons assortiment en hebben ook al goede resultaten gezien bij onze eigen honden.

Riemen

Wij verkopen ook riemen, deze zijn gemaakt uit PPM touw.
Enkele eigenschappen van dit touw:
– Het is heel licht in gewicht en flexibel
– Het neemt weinig vocht op en blijft drijven op water.
– Het is wasbaar op 30º
– Het is enorm sterk, afhankelijk van de dikte ligt de breeksterkte tussen de 600-1100 kilogram.

Deze riemen kunnen worden samengesteld al naar gelang uw persoonlijke wensen : lengte, kleur, dikte, afwerking, soort riem (jachtlijn, musketon, ..).
De prijs is afhankelijk van deze verschillende factoren. Indien u interesse heeft in een riem kan u contact opnemen met ons om samen de mogelijkheden te bekijken.

Wij hebben momenteel verschillende kleuren jachtlijnen/sliplijnen in voorraad.
Deze zijn +/- 1,70 meter lang en kosten 17,50 euro.
Deze lijnen hebben geen extra stopring, maar indien u dit wenst kunnen we deze maken.