Medewerkers

Jan: Mijn naam is Jan Zwart. Ik ben geboren in 1962 in Elburg. Na mijn schoolperiode ben ik in 1985 gaan werken op een proefboederij in Lelystad. Na een valpartij heb ik rugklachten gekregen. Daarna heb ik met vallen en opstaan iedere keer mijn werk proberen vol te houden. In 2003 ben ik echter helemaal afgekeurd. Omdat ik leefde voor mijn werk kreeg ik last van psychische problemen. Na veel behandelingen heb ik in 2008 de draad weer wat proberen op te pakken en ben ik voorzichtig begonnen met het opvangen van een paar honden. In overleg met het UWV ben ik in 2011 een eigen bedrijf begonnen om zo een gedeelte van mijn uitkering weer zelf te verdienen. In het begin was de hondenopvang vrij kleinschalig maar er kwamen steeds meer aanmeldingen en we bleven groeien. In 2020 heb ik een dwarslaesie opgelopen en ben ik in een rolstoel terecht gekomen. Daarna hebben we de bedrijfsvoering veranderd omdat ik zelf niet meer alles kon doen. We zijn toen overgegaan op alleen nog maar dagopvang in plaats van pension. Ondertussen zijn we gewend aan deze manier van werken en ben ik nog werkzaam in het bedrijf alleen iets meer op de achtergrond dan eerst. Het leukst van mijn werk vind ik de omgang met het personeel en de klanten.

Lubien: Ik ben Lubien Strijkert. Ik heb hondenopvang Zwart ontdekt tijdens mijn zoektocht naar een goede opvang voor mijn hond Guus. Net zoals mijn hond Guus heb ik het ook erg naar mijn zin hier. Het is mooi om te zien hoe de honden samen de dag doorbrengen en iedere hond een ander karakter heeft. Ik vind het fijn om mij in te zetten voor werkzaamheden binnen de opvang.

Danique: Ik ben Danique Timmermans. Sinds 2016 ben ik werkzaam bij hondenopvang Zwart. Ik ben hier begonnen als stagiaire voor mijn opleiding paraveterinair. Eigenlijk beviel het mij hier zo goed dat ik niet meer ben weggegaan. De eerste paar jaar was ik vooral bezig op de werkvloer met de hondenverzorging. De laatste tijd hou ik mij meer bezig met de boekhouding, wat ik heel leuk vind. Verder vind ik het heel gezellig dat er altijd honden om mij heen zijn. Omdat ik thuis geen hond heb kan ik hier toch de leuke kant van honden houden ervaren. Verder vind ik het heel gezellig met mijn collega’s en ben ik blij dat er zo’n goede werksfeer is.

Maud: Mijn naam is Maud Hazelzet, ik ben geboren in Haarlem en heb in 2019 de keus gemaakt om landelijker te gaan wonen. Eigenlijk ben ik opgeleid als bioloog maar na een aantal jaar gewerkt te hebben bij een grote dierenopvang in Hoofddorp kwam ik erachter dat daar mijn passie ligt. Hier moest ik helaas stoppen door mijn verhuizing. Sinds kort ben ik dan ook bedrijfsleider bij hondenopvang Zwart. Ik heb het hier erg naar mijn zin en zorg hier voor de administratie en nog veel meer. Het leukst vind ik het organisatorische deel van mijn baan en het contact met klanten. Mijn dwergkeeshondje Abeltje vindt het ook geweldig om mee te komen naar mijn werk.

Lydia: Ik ben Lydia Hanekamp en opgegroeid in Amersfoort. Zelf heb ik geen hond thuis maar wel een hoop andere dieren. Ik heb de opleiding Diermanagement in Barneveld gevolgd. In die periode heb ik bij een dierenpension gewerkt. In 2019 ben ik naar Heerde verhuisd omdat mijn man hier al woonde. Ik wilde graag weer met dieren aan de slag, zo kwam ik bij hondenopvang Zwart terecht. Het fijne aan deze werkplek vind ik de sfeer tussen de collega’s onderling. Verder vind ik het contact met klanten erg leuk en geniet ik van het buiten zijn tussen de honden. Je kan mij tegenkomen bij het aannemen van de honden maar ik ben ook betrokken bij de algemene verzorging.