De juiste zorg

Hondenopvang Zwolle

De honden lopen in principe los over een afgezet erf. Een hek met een hondensluis zorgt voor veiligheid bij de ingang. De honden kunnen altijd naar binnen toe in verschillende hokken. In één schuur zijn meerdere kennels. Daar kunnen de honden eventueel apart eten krijgen en slapen. Verder hebben wij nog een oude deel achter onze boerderij. Hier mogen de honden ook lekker liggen of slapen.

Ik ben veel buiten om de boerderij. De meeste honden vinden het prachtig om met mij mee te gaan overal naar toe en ook ik geniet daarvan. Na de middag moet ik altijd een tijdje naar bed om mijn rug te ontspannen. De honden zijn dan vaak ook al wat moe en nemen dan ook vaak een rustpauze.

Verschillende adressen

’s Avonds als ik naar bed ga krijgen de honden een halve boterham met leverpastei. Dit is voor hen het teken dat het dan rustig moet blijven. Mocht uw hond dit niet kunnen verdragen, dan is daar natuurlijk een mouw aan te passen. Het kan gebeuren dat uw hond zich toch niet in de roedel op de boerderij thuis gaat voelen. Er bestaat dan de mogelijkheid om via Jan gebruik te maken van twee andere adressen, waar uw hond zou kunnen verblijven in een thuissituatie. Het gaat dan om zowel dagopvang als opvang voor langere tijd.

Het ene adres is van een gezin met kleine kinderen, waarvan de vrouw ook al veel ervaring heeft met de opvang van honden. Het andere adres is bij een vrouw die ‘”naast opvang in haar huis”’ ook zorgt dat de honden beweging krijgen in de grote tuin om haar huis. Mocht u belangstelling hebben voor deze alternatieve vormen van hondenopvang, dan kunt u contact opnemen met Jan.

Dagopvang of langere tijd

Bij ons kunnen de honden gebracht worden voor dagopvang tot langere tijd, omdat u door wat voor reden ook niet voor de hond kunt zorgen. Wij hebben speciale haal en breng tijden voor honden die regelmatig komen voor de dagopvang. Deze honden kunnen ` s morgens gebracht worden tussen 7 en 11 uur en weer opgehaald worden tussen 16 en 19.30 uur. Als u geïnteresseerd bent in onze opvang om uw hond te brengen, vragen wij altijd om eerst een keer met uw hond te komen kijken. Het geeft u de gelegenheid om te kijken of deze vorm van opvang bij zowel u past als de hond.past. Wij kunnen kijken of uw hond past binnen de roedel die hier iedere dag rondloopt.

Door onze ervaring hebben wij toch moeten besluiten om de zogenaamde vechtrassen niet aan te nemen. Deze honden kunnen super lief zijn, maar honden spelen toch veel met hun bek met elkaar. Aangezien deze rassen een lagere bijtgrens hebben, ontstaan makkelijker wonden bij andere honden.

Farmfood-voer

Bij ons is het de bedoeling dat u zelf voer meegeeft voor de periode dat de hond bij ons verblijft. De hond is namelijk toch uit zijn normale ritme als hij gaat logeren. Wij vinden het geen goed idee om ze dan ook nog eens aan vreemd voer te zetten.
Door de grote hoeveelheid honden die wij al opgevangen hebben, viel het ons op dat Farmfood-voer heel erg in trek is bij honden. Ze ruiken dat en willen dat allemaal wel hebben. Wij voeren dat aan onze eigen honden en er zijn heel veel goede resultaten mee te bereiken. Bijvoorbeeld met huidproblemen ,allergieën en dergelijke. Wij zijn ook officieel dealer van Farmfood. U kunt informatie en het voer bij ons verkrijgen.Als de hond bij ons komt logeren, moet die de jaarlijkse inentingen hebben gehad. Tevens moet de hond ingeënt zijn tegen kennelhoest.

Maatschappelijk ondernemen

Maatschappelijk ondernemen proberen wij bij de hondenopvang ook te doen. Wij hebben verschillende mensen in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast zijn wij een officieel erkend leerbedrijf waarin wij studenten en leerlingen de kans bieden om zich verder te ontplooien.Wij doen ons best om ons steentje bij te dragen aan de natuur. Dit doen wij door zo energieneutraal mogelijk te werken. We maken gebruik van zonnepanelen en hebben een houtgestookte cv-installatie. Het warme water waarmee wij de hondenverblijven schoonmaken komt uit deze ketel.

Algemene voorwaarden verblijf

De algemene voorwaarden, opgesteld door Dibevo, zijn van toepassing op onze diensten.  Deze zijn hier na te lezen.